Giriş için tıklayınız.
Sitedeki kullanıcı sayısı: 18
Etkinlikler(2007-2008)  › Seminerler
Seminerler

MATLAB SEMİNERİ

         
    MATLAB, veri görselleme, veri analizi ve erişimi ile nümerik hesaplama amaçlı yüksek seviyeli bir programlama dili ve etkileşimli bir platformdur. MATLAB kullanarak teknik hesaplama problemlerinizi, C/C++ ve Fortran gibi geleneksel programlama dillerine oranla daha hızlı çözümleyebilirsiniz. Simulink, çok alanlı simülasyon ve model tabanlı dinamik sistem tasarımı platformudur. Etkileşimli grafiksel ortamı ve gelişmiş blok kütüphaneleri sayesinde, işaret işleme ve haberleşme sistemleri gibi pek çok sürekli sistemi modelleyebilir, modelleyebilir, simüle edebilir ve uygulayabilirsiniz.

     Elektrik Mühendisliği’nde de çok önemli bir yeri olan bu programı öğrencilere tanıtmak ve öğrenciler arasında kullanımını artırarak onlara vasıf kazandırmak amacıyla kulübümüz, MATLAB Semineri düzenlemiştir. Seminer MATLAB’in Türkiye temsilcisi FİGES A.Ş.’den Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi Emre KARALARLI tarafından verilmiştir. Seminer 08 Kasım 2007 tarihinde 14:00-17:00 saatleri arasında Elektrik-Elektronik Fakültesi İdris Yamantürk Konferans Merkezi’nde düzenlenmiştir. Seminerde şu başlıklardan bahsedilmiştir;


- MATLAB ve Simulink Ürün Ailesine Genel Bir Bakış

- MATLAB ile Teknik Hesaplama

- MATLAB Kullanarak Donanımlar ile Veri Alışverişi

- Grafiksel Kullanıcı Arayüzü Tasarımı

- MATLAB ile Uygulama Yayma

- Simulink ile Dinamik Sistem Simülasyonu

- Simulink ile İşaret İşleme

- Sayısal Filtre Tasarımı

- Video İşleme Uygulamaları

- Gerçek Zamanlı Sistemler için Otomatik Kod Üretimi

-Real Time Workshop

- Gömülü Hedefler Üzerinde Çalışma

- TI 6416 Demosu

- Soru / Cevap

 

İLERİ EXCEL VE PHOTOSHOP SEMİNERİ


      Tüm mühendislik öğrencilerinin gündelik yaşantısında her zaman ihtiyaç duyduğu ve duyacağı Excel ve Photoshop programlarını anlatan, kullanım alanlarını açıklayan detaylı bir seminer, uygulamalı olarak 14-17 Kasım 2007 tarihinde 17:00-18:00 saatleri arasında Elektrik-Elektronik Fakültesi 5201 nolu sınıfta verilmiştir. Semineri Bilge Adam’dan bir eğitimci vermiş olup, yeterli katılımcı da sağlanmıştır.


         

 


ETHİCAL HACKİNG SEMİNERİ


     13 Mart 2008 tarihinde 17:00-18:30 saatleri arasında Bilge Adam işbirliğiyle Ethical Hacking semineri verilmiştir. Eğitimi Bilge Adam Sistem Eğitim Müdür Yardımcısı Alper Çanak vermiştir. Seminerin başlıkları ise şunlardır;

  - Wireless teknolojileri, Wireless sistemlerindeki guvenlik aciklari, atak yöntemleri ve güvenli hale getirme senaryoları.

- Virüsler, Trojanlar, Wormlar nedir? Aralarındaki farklar nelerdir? Bilinen virüs ve trojan türlerinin incelemesi
 - Sistemlerde Password' lerin yaratılması ve saklanması, bilinen Password Atak Yöntemleri.
 - Web server' ların çalışma mantığı ve bilinen web server' lar, Web server' lardaki güvenlik açıkları, Web server' lara yönelik atak yöntemleri.

                                                                       

 'LE KARİYERİM İÇİN 1 SAAT

 

20 Mart 2008 tarihinde 12:30-14:00 saatleri arasında Schneider Elektrik’le kariyer etkinliği düzenlenmiştir. Schneider  Elektrik İnsan Kaynakları Bölümünden Neşe Gökşen ve Merve Yorulmaz şirket tanıtımı yapmışlardır. Etkinliğe katılan öğrencilerden de iş ve staj başvurusu alınmıştır. Ayrıca etkinliğe katılan 30 kişiyle beraber Schneider Elektrik Showroom’una gidilmiş, ürünler hakkında her ürünün kendi uzmanıyla yaklaşık 10 mühendis eşliğinde detaylı bilgi alınmıştır.